top of page

Gespot: 3 woontrends in 1 nieuwbouwwoning

Bijgewerkt op: 27 feb. 2019

Het huis van de toekomst: hoe ziet dat er precies uit? Als het van ons afhangt is daar plaats voor licht, ruimte én energiezuinigheid. Deze ‘Heilige Drievuldigheid’ is geen evidentie in nieuwbouw, aangezien veel projectontwikkelaars voor het ene of het andere kiezen.


Trend 1: meer licht

Of je nu in een compacte studio of een ruime villa woont: een overvloed aan daglicht is erg belangrijk. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor de bewoonbaarheid van je vaste stek. Hoezo? Ons bioritme hangt af van de natuurlijke afwisseling tussen licht en donker. Als je in een donker huis woont, kan het zijn dat je slaapritme in de war geraakt. Er zijn zelfs aanwijzingen dat gebrek aan daglicht een negatief effect heeft op je humeur. De oplossing is een lichte nieuwbouw met grote ramen zoals die van onze Residentie Achille in Sint-Antonius bij Zoersel, Antwerpen.



Trend 2: meer ruimte

Veel mensen denken dat hoge plafonds enkel thuishoren in een herenhuis. Niets is minder waar: er bestaat ook nieuwbouw met hoge plafonds van 280 centimeter in plaats van de minimumstandaard van 240 centimeter. Dat verschil van 40 centimeter creëert ongelooflijk veel licht en ruimte in je huis én hoofd. Zeker als je daarenboven ook kiest voor een mooie open keuken of een lichte leefruimte waarin écht geleefd mag worden. En dat zonder een negatieve impact op de energiehuishouding van je huis. Integendeel, ...

Trend 3: energiezuinig

Vanaf 2021 wordt bijna-energieneutraal bouwen - kortweg BEN - de norm. Omdat we oog hebben voor jouw toekomst, kiezen we ervoor om vandaag al te bouwen volgens de BEN-principes[LL1] . Een nieuwbouw bijna energie neutraal heeft een E-peil <30. Een BEN- woning verbruikt weinig energie door een slimme combinatie van verwarming en ventilatie afkomstig uit duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen op je dak of een warmtepomp in je kelder. Goed voor het milieu en nog beter voor je portemonnee ...


Tip: heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om in een licht, ruim en energiezuinig huis te wonen? Neem contact op met een van onze woonadviseurs. We bespreken samen welke nieuwe woonprojecten bij je way of living, je gezinssamenstelling en je budget passen.

251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page