top of page

4 voordelen van nieuwbouw kopen op plan

Bijgewerkt op: 27 feb. 2019

Een nieuwbouw appartement of huis op plan kopen, is een goed idee want je hebt nog heel wat in de pap te brokken vooraleer het project écht van start gaat. Twijfel je nog of kopen op plan iets voor jou is? We geven je ineens alle voordelen mee!Voordeel 1: Het budget ligt vast op voorhand

Een nieuwe woning is ineens een hele hap uit je huidige én toekomstige budget. Je denkt dus maar beter twee keer na vooraleer je voor die nieuwe woning gaat. De stelregel is dat je maximaal 1/3 van je inkomen spendeert aan de huur, bouw of verbouwing van je woning. Maar hoe weet je bij een verbouwing waar dat breken en weer opbouwen zal eindigen? Wie nieuwbouw koopt op plan, weet precies waar het eindigt: bij het begin. De prijs van je nieuwbouw omvat ineens alles wat je zal moeten neertellen voor de grond, de bouw van je woning en de afwerking van je keuken, badkamer, enzovoort. Belangrijk is wel dat je het contract goed naleest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Voordeel 2: De timing ligt vast op voorhand

Bij de aankoop van een nieuwbouw op plan ligt niet alleen je budget, maar ook de timing van de oplevering vast. Als koper van nieuwbouw kan jij je extra laten beschermen door de wet Breyne. Het het naleven van de opleveringstermijn is slechts één van de vele garanties die deze wet onderschrijft. Ontdek alle garanties in onze blogpost over de wet Breyne.


Voordeel 3: Je wordt begeleid van A tot Z

Als je een woning op plan koopt, liggen de grote lijnen vast, maar kan je over heel wat zaken nog zelf beslissen zodat je woning bij je way of living past. Je kan bijvoorbeeld je keuken, badkamer, vloeren en deuren kiezen van zodra het compromis is ondertekend. Als klant zit je dan samen met de promotor om je voorkeuren te bespreken. Vervolgens kom je te weten met welke partners je promotor werkt en welk budget ze ter beschikking stellen voor het realiseren van je woondromen. Vervolgens nemen diezelfde partners contact op met de klant om afspraken te maken, de mogelijkheden te overlopen en knopen door te hakken. De partners geven dit door aan de promotor en zij zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid op de werf. Zo kan jij als klant rustig achterover leunen, terwijl er aan jouw toekomst wordt gebouwd ...


Voordeel 4: Een BEN-woning is een slimme investering

Wie daarenboven voor een energiezuinige nieuwbouw of bijna-energieneutrale woning - kortweg BEN-woning - kiest, weet dat ‘ie voor een woning van de toekomst kiest. En die toekomst ziet er rooskleurig uit: een lagere energiefactuur, een kleinere voetafdruk, ... Kortom: een slimme investering voor jezelf en de generatie(s) die volgen. Zeker als je weet dat er ook nog extra kortingen en premies te rapen vallen zoals vijf jaar 50 of 100% korting op onroerende voorheffing (bij een E-peil van <30 of <20), korting op je rentevoet bij de bank en eventuele gemeentelijke subsidies. Kijk dus goed na wat de voorgestelde energiezuinige nieuwbouw juist inhoudt Met een BEN-woning zit je alvast gebeiteld voor de toekomst!


Meer weten over nieuwbouw kopen op plan?

Neem contact op met een van onze woonadviseurs. Ze helpen je graag verder met alles dat er komt kijken bij het kopen en / of bouwen van een energiezuinige nieuwbouw of BEN-woning.

504 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page