top of page

5 redenen om te kiezen voor een nieuwbouw gezinsappartement

Bijgewerkt op: 27 feb. 2019


Groot, groter, grootst: dat is niet langer de regel als je voor een nieuwbouw gezinswoning kiest. Vandaag zijn gezinnen niet alleen op zoek naar ruimte, maar ook naar rust, comfort én duurzaamheid. Vier troeven die nieuwe woonprojecten moeten hebben. Waarom? Daarom!


Reden 1: ruimte om te leven

Uit een onderzoek van CIB blijkt dat een Belgische gezinswoning een gemiddelde oppervlakte heeft van 100 m². Ook interessant: eigenaarswoningen zijn groter dan private huurwoningen en sociale huurwoningen, respectievelijk 99 m²- 69 m²- 61 m². Het verschil in oppervlakte situeert zich dus eerder in het verschil tussen kopen en huren dan het woningtype, namelijk huis versus appartement.


Reden 2: rust in je huis & hoofd

Vele gezinnen trekken weg uit de stad. Ze zijn de drukte niet alleen beu, maar ook alles wat daarbij komt kijken: files, de zoektocht naar parking, geluidsoverlast, afval, ... Kies daarom voor een woning in levendige dorpen die toch een makkelijke verbinding hebben met de eerstvolgende stad. Denk bijvoorbeeld aan Beerse, Sint-Antonius of Vorselaar. Twee levendige dorpen op een steenworp van Antwerpen en Turnhout. En die zoektocht naar parking? Die kan je staken, want in de meeste nieuwbouwprojecten kan je ook staanplaatsen of garageboxen terugvinden.


Reden 3: comfortabel wonen

Een comfortabele gezinswoning is een huis of een appartement dat ruimte, licht én flexibiliteit omarmt. Terwijl de meeste nieuwbouw woningen een beperkte oppervlakte hebben, kiezen sommige ontwikkelaars resoluut voor open ruimtes met grote ramen en hoge plafonds. Op die manier krijgt je gezin niet alleen meer (bewegings)ruimte, maar ook meer energie. Een spelletje spelen met de zon op je snoet, terwijl mama en papa aperitieven, eh ... koken? Kan in een open keuken die deel is van de woonkamer en het terras.


Reden 4: omarm de zon

Geen ruimte en licht zonder buitenruimte. Of je nu voor een appartement of een huis kiest: een aantrekkelijk balkon, terras, tuin of voortuin is altijd meegenomen. Zo kan je binnen én buiten op adem komen na een lange dag. Daarnaast hou je bij het ontwerpen van je woning altijd rekening met de oriëntatie zodat je optimaal kan genieten van de zon.


Reden 5: duurzaam wonen

Open ruimtes met grote ramen en hoge plafonds: dat vraagt om torenhoge energiekosten, toch? Niet als je in een BEN-woning woont. Een BEN-wat? Een bijna-energieneutrale woning met een E-peil van E30 of lager. Hoe dat kan, lees je in onze blog over duurzaam bouwen.


Tip: op zoek naar de perfecte gezinswoning? Laat je bijstaan door een van onze woonexperts. Ze luisteren met veel plezier naar je wensen en gaan samen met jou op zoek naar je droomhuis. Je kan onze woonexperts vrijblijvend contacteren via telefoon, email of het contactformulier op de website.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page